UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Росії тисячі содат відправили на самоізоляцію після репетиції параду

15 тисяч солдатів відправили на карантин.

Близько 15 тисяч солдатів в Росії змушені були відправитися на двотижневий карантин після репетиції параду до 9 травня в селищі Алабіно, Московської області, пише The Guardian.

Видання посилається на заяву Міністерства оборони Росії, в якому говориться, що 15 тисяч осіб відправлять назад на свої бази, де вони будуть поміщені під двотижневий карантин.

Пізніше, у Міноборони уточнили, що в Петербурзі інфіковані 55 російських курсантів Військово-медичної академії. На сайті міністерства такої інформації немає, а повідомлення опублікували в державному новинному агентстві Росії ТАСС.

Заява про ізоляцію солдатів було зроблено через кілька днів після того, як Володимир Путін відклав святкування Дня Перемоги 9 травня на "невизначений термін".

До того представники трьох ветеранських організації в Росії звернулися Путіну, щоб перенести парад на час, коли він стане "не загрозою, а воістину торжеством миру та безпеки".

Зараз Росія входить в десятку країн з найбільшою кількістю підтверджених випадків зараження COVID-19, станом на вівторок, 21 квітня в країні інфікування виявили у 47 121 людини.