UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Росії починають побоюватися "кольорової революції"

Російські депутати готуються захищати конституційний лад введенням нового поняття "небажана організація" в законодавство.

В Госдумі готують законопроект про "небажані організації". Дане визначення депутати хочуть застосувати до іноземних та міжнародних організацій, які представляють загрозу обороноздатності чи безпеці країни".

На думку ініціаторів законопроекту, в список "небажаних організацій" мають увійти всі громадські організації, які "переслідуючи свої злочинні цілі, завдають шкоди російській спільноті, стимулюють своєю діяльністю нові осередки політичної, міжрелігійної та міжнаціональної напруженості".

Головне, за задумом авторів законопроекту від депутатів "Справедливої Росії" Олександра Тарнавського та депутата від ЛДПР Антона Іщенко - це захистити конституційний лад РФ, обороноздатність країни та її безпеку.

Визначати "провину" організації повинна Генеральна прокуратура РФ за поданням федеральних органів. Дані "небажані організації" можуть прирівнюватися до екстремістських і до них може застосовуватися адміністративне чи кримінальне покарання.

"Наші заходи спрямовані на підвищення ефективності перешкоджання діяльності іноземних структур, які можуть формувати і реалізовувати загрозу початку "кольорової революції" в країні", - заявив депутат ЛДПР Іщенко.

Читайте також: СБУ заборонила в'їзд в Україну 83 російським журналістам

На днях під стінами Держдуми пройшла акція на підтримку незаконно затриманої української льотчиці Надії Савченко. Учасники акції палили фаєри і вимагали звільнити Савченко.