UA / RU
Підтримати ZN.ua

В РФ знову хочуть зміщення командувача військ в Херсонській області – не виправдав сподівань

Новостворена дивізія ПДВ під його командуванням зазнала серйозної поразки

На початку грудня 2023 року новосформована 104-а гвардійська повітряно-десантна дивізія Росії з високою ймовірністю зазнала надзвичайно великих втрат і не виконала поставлених завдань під час свого бойового дебюту в Херсонській області, заявляють в Міністерстві оборони Великої Британії.

З даними британської розвідки, операція відбулася після приєднання дивізії до Дніпровського угруповання російсько-терористичних військ та його спроби вибити український плацдарм біля села Кринки на східному березі Дніпра.

Зокрема, зазначається, що 104 ОАМБр була погано підтримана авіацією та артилерією, в той час як багато військовослужбовців, швидше за все, були недосвідченими.

Після інциденту в РФ закликали командувача оперативно-тактичного угруповання "Днєпр" генерал-полковника Міхаіла Теплінського подати у відставку.

«Це удар по репутації Теплінського як одного з найздібніших російських польових командирів на війні, який також є командувачем ПДВ», - кажуть у британській розвідці.

Читайте також: Голова Ради резервістів спрогнозував подальші бойові дії на лівобережжі Херсонської області

Зазначимо, що восени командувач російського Угруповання військ "Днєпр" Олег Макаревич поплатився посадою за нездатність відбити атаки ЗСУ на східному березі Дніпра. Саме його замісти в на посаді  генерал-полковник Міхаіл Теплінський.

Водночас сам генерал-полковник російської армії Михайло Теплінський, який керував військовими діями на Донбасі ще з 2015 року, у січні був звільнений з посади одного з ключових оперативних командувачів Росії в Україні через провал низки операцій.