UA / RU
Підтримати ZN.ua

В результаті масштабної кібератаки зламані десятки акаунтів американського Мінфіну

Казначейство досі з'ясовує, яка точно інформація була викрадена.

Вашингтон висунув звинувачення російським хакерам, через дії яких десятки акаунтів електронної пошти Міністерства фінансів США були зламані, передає Associated Press, посилаючись на заяву офісу члена сенатського комітету з розвідки Рона Уайдена.

Дана хакерська атака стала одним з пунктів плану "широкомасштабної шпигунської кампанії проти урядових установ США", повідомив Уайден. Він також зазначив, що злом пошти Мінфіну, "ймовірно, був значним", але його масштаби поки не оцінені в повному масштабі.

"Казначейство досі не знає всіх дій, вжитих хакерами, або яка точно інформація була викрадена", - йдеться в повідомленні Рона Уайдена.

Раніше Дженніфер Гренхолм, якої обраний президент США Джо Байден запропонував пост міністра енергетики в своїй адміністрації, запевнила, що Байден має намір дати жорстку відповідь тим, хто стоїть за масштабними хакерськими атаками на американські урядові установи. При цьому Гренхолм зазначила, що до сих пір точно невідомо, хто саме відповідальний за ці атаки.

Читайте також: Хакери із Росії зламали Міністерство внутрішньої безпеки США - Reuters

18 грудня держсекретар Майк Помпео виступив із заявою, в якій назвав причетність Росії до атаки «найбільш вірогідною». У той же час президент Дональд Трамп заявив, що за атакою може стояти Китай. Впливові республіканці Марк Рубіо, глава сенатського комітету з розвідки, і Мітт Ромні розкритикували Трампа за «сліпоту» щодо Росії.