UA / RU
Підтримати ZN.ua

В результаті атаки талібів на урядовий квартал в Афганістані загинуло 60 осіб - АР

Талібан активізував свою діяльність навесні, після того, як розтанув сніг на гірських перевалах, що дало талібам більше можливостей для пересування по країні.

Бойовики "Талібану" вранці 12 квітня атакували урядовий квартал в Афганістані, в результаті чого загинули 15 силовиків і чиновників, а також 45 бойовиків, повідомляє АР.

В результаті годинної перестрілки загинули 15 осіб, у тому числі троє високопоставлених чиновників.

За словами депутата Мохаммада Аріф Рахмані загинув губернатор, начальник розвідки і заступник керівника поліції.

Заступник начальника поліції провінції Гандзи Рамазан Алі Мосен заявив, що під час атаки загинули 7 співробітників поліції і 5 співробітників розвідки. Мосен також повідомив, що загинули 45 талібів, а 8 членів афганських сил безпеки отримали поранення.

Раніше, Талібан захопив нові території в провінції Газні в Афганістані. Округ Хавая Омарі в провінції Газні вважався одним із самих безпечних районів.

США не проти мирних переговорів з "Талібаном".Сполучені Штати Америки схвалюють інтерес угруповання "Талібан" у вивченні можливостей переговорів з офіційним Кабулом про припинення більш ніж 16-річної війни.

Раніше, президент Афганістану Ашраф Гані запропонував "Талібану" мирні переговори без попередніх умов. Офіційні особи США побачили в цьому велику мирну ініціативу з боку Кабула.

Нагадаємо, що урядові війська за підтримки міжнародного контингенту контролюють незначну частину Афганістану, Кабул і в основному прилеглі області столиці. В такий обстановці "Талібан" продовжує атакувати військовослужбовців Збройних сил Афганістану і тероризувати мирних жителів.