UA / RU
Підтримати ZN.ua

В посольстві Еквадору у Лондоні знайшли "жучок"

Кілька днів тому у посольстві Еквадору у Лондоні, де вже більше року ховається Джуліан Ассанж, знайшли "жучок", але не оприлюднювали цей факт, щоб не заважати розслідуванню. Хто встановив підслуховуючий пристрій, поки не відомо.

Прихований мікрофон був знайдений в посольстві Еквадору в Лондоні, повідомляє інтернет-портал видання Telegrafo з посиланням на міністра закордонних справ Рікардо Патіньо.

Повідомляється, що пристрій було знайдено в кабінеті одного з послів. На даний момент невідомо, хто встановив "жучок". Очікується, що пізніше на цьому тижні Патіньо оголосить, кого влада Еквадору підозрює у встановленні пристрою.

В лондонському посольстві Еквадору з середини червня 2012 року перебуває засновник скандального сайту WikiLeaks австралієць Джуліан Ассанж.

У серпні Еквадор ухвалив рішення надати Ассанжу притулок, однак влада Великобританії сповнена рішучості "виконати зобов'язання" перед Швецією, де він підозрюється у згвалтуванні і сексуальних домаганнях.

Ассанж відкидає звинувачення на свою адресу, називаючи їх частиною "брудної кампанії" щодо WikiLeaks після публікації секретних матеріалів про військові операції в Афганістані та Іраку.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Еквадору Рікардо Патіньо на своїй сторінці у Twitter повідомив, що хакери отримали доступ до його електронної пошти, в якій містилися дані, що стосуються екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена. !zn

Читайте також:

Спецслужби США прослуховували майже 40 дипмісій

Ассанж показав, як живе в посольстві Еквадору: без вікон і з матрацом на підлозі (ФОТО)