UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ООН заявили про амбітний план вакцинувати 40% населення планети до кінця 2021 року

План передбачає рівний розподіл або обмін доз вакцини між країнами

Організація Об'єднаних Націй та її Всесвітня організація охорони здоров'я заявили, що будуть намагатися реалізувати дуже амбітний план — повністю вакцинувати від COVID-19 40% населення до кінця 2021 року і 70% до середини наступного. Про це ВООЗ повідомив в Twitter.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш уточнив, що у світі вироблено досить вакцин, щоб вважати цей план можливим для реалізації. Додаткова складність полягає в тому, що державам-донорам потрібно ще зібрати 8 млрд доларів, щоб допомогти бідним регіонам.

План передбачає рівний розподіл або обмін доз вакцини між країнами, передачу технологій і інші кроки, які допоможуть бідним країнам отримати вакцини та поширити їх серед свого населення.

«Держави-члени повинні об'єднатися і зробити все, що необхідно для успіху цієї стратегії», — повідомив Гутерріш.

Глава ООН закликав США, Китай і інших членів найбагатших країн G20 «доставити» готівку, коли вони зустрінуться в кінці місяця в Римі на саміті, і «перетворити цю стратегію в реальність».

Читайте також: У світі за час пандемії на COVID-19 захворіло понад 427 млн осіб: карта

Нагадаємо, що заява американської компанії MSD про успішні випробування препарату Molnupiravir ( "Молнупіравір") проти коронавірусної інфекції COVID-19 стала хорошою новиною в питанні боротьби з пандемією коронавірусу. Відповідну заяву зробила представник ВООЗ Марія Ван Керховена. За її словами, поява пігулок, які дозволяють значно знизити ризики госпіталізації або смерті після зараження COVID-19, це "безумовно, хороша новина". Однак у ВООЗ очікують від виробників ліків нові дані випробувань препарату.