UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ООН відреагували на запрошення України допомогти з гуманітарною місією в Курській області

 Поки відсутня реакція представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Напередодні Міністерство закордонних справ України закликало Міжнародний Комітет Червоного Хреста та Організацію Обʼєднаних Націй допомогти із гуманітарною місією на території Курській області РФ, де триває операція ЗСУ. Речник ООН Стефан Дюжаррік відреагував на це запрошення, інформує "Голос Америки" .

Дюжаррік заявив, що представники Організації Обʼєднаних Націй готові прибути на контрольовану Збройними Силами України частину Курської області, однак для цього організації необхідно отримати дозвіл від Російської Федерації.

Читайте також: Мешканці Суджі кілька днів тому попросили Путіна про гуманітарний коридор. Сьогодні Пєсков заявив, що вперше про це чує

Натомість у МКЧХ звернення МЗС України поки не коментували.

Речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що запрошення України представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Організації Об'єднаних Націй долучитися до заходів гуманітарного реагування на території Курської області є "провокацією". Водночас речник МЗС України Георгій Тихий зазначив, що така реакція Росії свідчить про її страх надати дозвіл міжнародним спостерігачам побачити реальну картину.