UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ООН оцінили кількість рабів в сучасному світі

Абсолютна більшість сучасних рабів - жінки.

Згідно з оцінками Організації Об'єднаних націй, більше 40 млн осіб в світі сьогодні є жертвами сучасного рабства. Менше третини з них - чоловіки і хлопчики, повідомив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш.

«Сьогодні понад 40 млн осіб є жертвами сучасного рабства. Жінки і дівчата складають 71% від цієї цифри», - заявив Гутерриш у вівторок, 1 грудня.

«Бідні й маргіналізовані групи, особливо расові та етнічні меншини, представники корінних народів і мігранти диспропорційно порушені сучасними формами рабства. Гендерна нерівність ще більше підсилює патерн дискримінації», - зазначив генсек ООН.

Гутерриш закликав усіх членів ООН докласти ще більше зусиль, щоб «покласти край цим огидним практикам», передає «ТАСС».

Згідно з оприлюдненим нещодавно звітом ООН, жінки становлять 99% від усіх жертв примусової сексуальної експлуатації, 84% - примусових шлюбів і 58% - примусової праці. Під час пандемії виросли примусові і дитячі шлюби і відбулася експлуатації умов праці в усьому світі. У 136 країнах дитячі та примусові шлюби досі не вважаються кримінальним злочином.

Читайте також: Під Дніпром ліквідували злочинну групу, яка тримала людей у трудовому рабстві - поліція

За роки незалежності жертвами торгівлі людьми стали понад 260 тисяч українців, а наша країна вийшла в лідери Південно-Східної Європи за кількістю постраждалих. При цьому 65% українців працювали на території Російської Федерації. Детальніше читайте в статті "Як не стати« живим товаром »