UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ООН назвали кількість голодуючих у світі

Мільйони людей у всьому світі страждають від відсутності продовольчої безпеки і неповноцінного харчування, так як не можуть дозволити собі здорових раціонів харчування.

За минулий рік проблема голоду в світі виросла переважно через пандемію COVID-19. У 2020 році відбулося різке загострення проблеми голоду в світі, повідомила в понеділок Продовольча і сільськогосподарська організація ООН.

"Основною причиною цього, ймовірно, є пандемія COVID-19", - йдеться в звіті, який підготували Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку (МФСР), ЮНІСЕФ, Всесвітня продовольча програма (ВПП), а також Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

Торік близько десятої частини населення світу - до 811 млн осіб - страждали від недоїдання. Для порівняння, у 2019 році цей показник становив близько 8,4% від загального населення у світі.

"Такі цифри говорять про те, що будуть потрібні величезні зусилля для того, щоб світ виконав зобов'язання покласти край голоду до 2030 року", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: КНДР на порозі голоду: Кім Чен Ин назвав причини

Понад 418 млн тих, хто страждає від недоїдання, проживають в Азії, а 282 млн - в Африці. Ще близько 60 млн людей, що недоїдають доводиться на Латинську Америку і Карибські острови. Однак найбільш різке зростання масштабів голоду спостерігався в Африці, де страждають від недоїдання становили 21% населення, що вдвічі вище, ніж в будь-якому іншому регіоні світу.