UA / RU
Підтримати ZN.ua

В одному з університетів Росії сталася стрілянина, є загиблі — відео

Стрілянину відкрив 18-річний хлопець

У російському Пермському державному національному дослідницькому університеті вранці 20 вересня невідомий відкрив стрілянину.

За інформацією Слідчого комітету РФ, внаслідок стрілянини загинули шестеро людей. Першим загинув охоронець, який намагався зупинити злочинця. Постраждали 28 людей. Семеро постраждалих госпіталізовані: один пацієнт у важкому стані, шестеро в стані середньої тяжкості.

Чоловік у масці зробив не менше 30 пострілів, імовірно, з гладкоствольної рушниці Huglu 12 калібру.

Під час стрілянини люди вистрибували з вікон університету.

 

Згодом стало відомо ім'я зловмисника: ним виявився 18-річний студент Тимур Бекмансуров. Ось його фото з випускного в школі №60:

Telegram-канал Mash

Під час затримання він чинив озброєний опір і отримав поранення. Спочатку офіційні джерела заявили, що стрілок загинув внаслідок даних поранень, однак пізніше з'ясувалося, що він усе ще живий. За даними Telegram-каналу Mash, Бекмансурова доставили в реанімацію у вкрай важкому стані: у нього вогнепальні поранення грудей і кінцівок. Зараз він без свідомості на ШВЛ.

Перед стрільбою Бекмансуров опублікував в соцмережах пост з проханням не вважати його дії терактом. За його словами, він не перебуває в екстремістських організаціях.

Читайте також: Росіянин влаштував стрілянину на Єлисейських полях в Парижі, є постраждалі

20 вересня внаслідок стрілянини заняття скасували у всіх школах, технікумах і коледжах Пермського краю.

Це не перша стрілянина в навчальному закладі Росії в 2021 році. 11 травня в місті Казань 19-річний Ільназ Галявієв відкрив стрілянину в гімназії: дев'ять людей загинули, 32 постраждали. Подію визначили як теракт.