UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОАЕ заявили про спробу завдання ракетного удару по Абу-Дабі

У міноборони країни повідомили, що ракети вдалося перехопити.

Системи ППО Об'єднаних Арабських Еміратів знищили дві балістичні ракети, випущені по столиці країни, місту Абу-Дабі. Ракети було випущено рухом "Ансар Аллах", що утримує владу на півночі Ємену, повідомляє Міноборони ОАЕ.

У Міністерстві оборони ОАЕ висловили готовність "протидіяти будь-яким загрозам і вживати всіх необхідних заходів для захисту держави від усіх атак". Чиновники також додали, що залишки ракет упали в окремих районах емірату Абу-Дабі.

Після атаки цього тижня в ОАЕ заборонили запускати в небо безпілотники як розвагу. За це буде юридична відповідальність.

Читайте також: ВМС Великобританії заявили про можливе захоплення танкера Asphalt Princess під панамським прапором біля берегів ОАЕ

На початку минулого тижня кілька безпілотників одночасно вразили цілі в столиці ОАЕ Абу-Дабі, зокрема зону будівництва нового аеропорту та цистерни з пальним поблизу складів Національної нафтової компанії, внаслідок чого загинули троє людей, шестеро отримали поранення.

Відповідальність взяли на себе хусити — вони назвали наліт відповіддю на участь Еміратів у війні проти них у Ємені.

Раніше повідомлялося про те, що ядерна загроза Ірану може спровокувати нову війну на Близькому Сході. Водночас, країни Близького Сходу стали менше довіряти США.