UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Нігерії розбився гелікоптер Ми-35 російського виробництва

Це вже другий випадок з такими бортами у Нігерії.

У Нігерії розбився ударний гелікоптер російського виробництва Ми-35 зі складу Повітряних сил африканської країни. Про це повідомляє видання BBC.

Подія сталася у місті Порт-Харкорт, столиці штату Ріверс. Там базуються всі отримані від РФ ударні гелікоптери Ми-35П. Відомо, що гелікоптер входив до складу 115-го вертолітної групи спеціального призначення та використовувався для підтримки сухопутних сил.

Разом з Ми-35П у складі підрозділу знаходяться гелікоптери Ми-24П/В, EC135 та T129 ATAK. Як повідомляє речник Повітряних сил Нігерії Едвард Габквет, усі, хто знаходився на борту, залишились живими.

Читайте також: В Малі розбився другий літак Су-25 із двох, які поставила Росія

На місце аварії вилетів Начальник штабу авіації, маршал авіації Хасан Абубакар, який хоче особисто ознайомитись з ситуацією та відвідати пілотів, які наразі знаходяться лікарні.

На даний момент Повітряні сили Нігерії вже втратили два гелікоптери Ми-35П. В січні 2019 року один з них розбився в Дамасаку під час надання підтримки військам зі 145 батальйону сухопутних сил. Внаслідок катастрофи, всі, хто перебував на борту, загинули.

Раніше повідомлялося, що п'ятеро американських військовослужбовців загинули в авіакатастрофі під час тренувального польоту в східній частині Середземного моря.