UA / RU
Підтримати ZN.ua

В МЗС Італії підтвердили, що хочуть передати Україні ППО

Антоніо Таяні повідомив, що зараз в Італії намагаються вдосконалити черговий пакет допомоги системою ППО.

Італія зараз доопрацьовує шостий пакет воєнної допомоги Україні та обговорюють вдосконалення його з точки зору передачі нам систем ППО. Про це в інтерв’ю Corriere della Sera повідомив очільник МЗС Антоніо Таяні.

«Шостий оборонний пакет ще належить доопрацювати, оскільки, як очікується, попереднього надсилання інформації до парламенту не буде. Ми також обговорюємо з французами вдосконалення пакета з технічної точки зору відправки систем ППО на основі спільних технологій між Римом і Парижем», – зазначив Таяні.

Він також додав, що Італія постійно веде переговори зі США в це нормально.

Читайте також: За словами Путіна не слідують факти – МЗС Італії

У грудні повідомлялося, що Італія та Франція погодили надання Україні системи ППО SAMP/T – Mamba. За даними Challenges, труднощі, які не дозволяли зробити це раніше, вже вирішені. Наголошувалося, що у Франції одразу погодилися допомогти Україні, надавши цю систему ППО. Подальші обговорення ініціювала саме італійська сторона.

За даними La Repubblica США просять Італію прискорити новий пакет допомоги Україні, куди можуть увійти ППО SAMP-T. Зокрема, як зазначили у виданні, про це йшла мова під час телефонної розмови помічника президента США Джейка Саллівана та дипломатичного радника прем'єра Італії Франческо Тало.