UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Міноборони РФ знайшли винних у знищенні російських окупантів в Макіївці

Винними виявились самі військові.

У російському військовому відомстві провину за знищення сотень мобілізованих у Макіївці поклали на самих військовослужбовців. Вони, буцімто, «масово використовували мобільні телефони, незважаючи на заборону». Про це, за даними пропагандистських ЗМІ, заявив перший заступник начальника головного військово-політичного управління Збройних сил РФ генерал-лейтенант Сєргєй Сєврюков.

Він також назвав кількість загиблих російських військовослужбовців: міноборони переконує, що їх кількість «зросла до 89 осіб».

«Наразі працює комісія з розслідування обставин події. Але вже зараз очевидно, що основною причиною того, що сталося, стало увімкнення та масове використання, всупереч забороні, особовим складом мобільних телефонів у зоні досяжності засобів поразки противника», — повідомив він.

За його словами, саме це дозволило ЗСУ запеленгувати та визначити координати розташування військовослужбовців для завдання ракетного удару.

Водночас, він пообіцяв «притягнути до відповідальності» винних у інциденті та «вжити заходів для виключення подібних випадків» у майбутньому.

Аби підсолодити отриману російським суспільством «гірку пігулку», Сєврюков викотив цілий список нібито знищеної армією РФ у відповідь української техніки.

Зокрема, за даними Сєврюкова, російські військові знищили «ту саму» установку HIMARS,  а також ще чотири таких самих одиниці, чотири бойові машини РСЗВ RM-70 «Вампір» та понад 800 реактивних снарядів до них,  вісім автомобілів, а також «понад 200 українських націоналістів та іноземних найманців».

Читайте також: Неодноразові удари по аеродрому «Енгельс» демонструють неефективність російської ППО – ISW

Раніше російське МО заявляло, що «внаслідок збиття російськими ППО ракет HIMARS» загинули 63 російських військовослужбовця.

За даними СтратКому ЗСУ, в результаті удару загинули 400 мобілізованих, 300 отримали поранення.