UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Кремлі заявили про приїзд 25 світових лідерів на парад 9 травня – Rzeczpospolita

При цьому імена гостей в Москві називати відмовляються.

В Кремлі нарахували 25 світових лідерів, які нібито збираються приїхати на парад в Москву 9 травня.

Про це повідомляє Rzeczpospolita з посиланням на прес-службу Кремля. При цьому російська сторона відмовилася уточнювати, хто саме потрапив у список найповажніших гостей.

На сьогодні відомо лише, що єдиним лідером ЄС, який офіційно підтвердив свій візит в Москву на День перемоги, став президент Чехії Мілош Земан.

Також відомо, що подивитися на парад, стоячи поруч з Володимиром Путіним, приїдуть диктатор КНДР Кім Чен Ин, лідер Китаю Си Дзиньпін, а також високі представники Куби і Індії. Також очікується приїзд кількох президентів країн СНД.

В Параді візьмуть участь солдати 10 країн. Здебільшого це військові країн колишнього СРСР. Однак цього разу маршем по Красній площі пройдуть і солдати Китаю. В цей же час, більшість лідерів країн-союзників антигітлерівської коаліції відмовилися приїжджати в Москву. Нещодавно прем'єр Швеції оголосив, що не приїде на 9 травня до Москви. Також серед тих, хто відмовився приїхати до Москви 9 травня, президент США Барак Обама, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, голова Європейської ради Дональд Туск, президенти Ізраїлю, Польщі, Словенії, Словаччини, Грузії, Молдови та Болгарії, прем'єр Японії, офіційні особи Норвегії.