UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Кремлі оголосили дату звернення Путіна до парламенту

До цього російський лідер планує затвердити нову концепцію зовнішньої політики.

Президент Росії Владімір  Путін 21 лютого звернеться з посланням до Федерального Собранія Російської Федерації, заявив речник російського президента Дмітрій Пєсков.

Виступ Путіна відбудеться  Гостинному дворі. За словами представника Кремля, у зверненні президент РФ  зосередиться «на поточній ситуації», зокрема в економіці та соціальній сфері.

Також Пєсков додав, що незабаром російський лідер затвердить концепцію зовнішньої політики РФ.

В Кремлі зазначили, що  на разі не прийняли рішення, чи допускатимуть на виступ Путіна іноземних журналістів, а от що стосується гостей, то їх перелік хочуть розширити. Зокрема на виголошення послання запросять  учасників так званої «спецоперації».

Що ж стосується участі Владіміра Путіна в мітингу-концерті 22 лютого у Москві на стадіоні «Лужники», то Пєсков не підтвердив, однак і не спростував такої ймовірності: «Якщо у графіку президента з'явиться участь у мітингу-концерті, вам повідомлять», - сказав прессекретар журналістам.

Читайте також: Путін переконаний, що у війні час на його боці — розвідка Естонії

Раніше російське видання «Медуза» припускало, що Путін може виступити із посланням до ФС 24 лютого, в річницю повномасштабного вторгнення в Україну. До сьогоднішнього дня в Кремлі не підтверджували і не спростовували цієї інформації.

Що ж стосується самого послання, над яким працює відразу група людей, то за даними «Медузи» «війна буде рамкою для послання».

Зокрема Путні у своєму виступі планує «приділити особливу увагу» підтримці учасників «спецоперації» та окупованим українським територіям — розповісти про плани щодо них.

Очікується, що також Путін заявить про «згуртованість» росіян та їхню «беззастережну підтримку» війни. У зовнішньополітичному блоці Путін знову говоритиме про «багатополярний світ» та «антиколоніальну політику» Росії.

Однак зміст послання може бути суттєво скоригованим, особливо якщо російським військам вдасться досягти якихось успіхів на фронті.

Читайте також: Newsweek: Між Путіним і «Вагнером» почався конфлікт, який наближається до апогею

Згідно з Конституцією РФ, президент Росії має щороку виступати з посланням до Федерального собранія, однак останнє звернення Путіна до парламенту відбулось ще в квітні 2021 року. Традиціно Путін мав виступити із виступом у грудні, однак його перенесли,  а традиційну підсумкову пресконференцію взагалі скасували.