UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі не знайомі зі звітом Шаріте щодо лікування Навального, бо "не читають медичних видань"

У Москві стверджують, що на їх запити про інформацію ніхто не відповідає. 

Дмітрій Пєсков, прессекретар президента Росії, заявив, що у Кремлі досі не читали звіт німецької клініки Шаріте про лікування російського опозиціонера Алєксєя Навального, аргументуючи це відсутністю звички читати медичні видання. Про це Пєсков розповів журналістам "Інтерфаксу". 

Журналіст згодом зауважив, що наразі інформація з публікації Шаріте є в публічному доступі. 

"Ні. Інформація, яка вимагалася, вона в публічному доступі відсутня. Її як і раніше ми не отримали. У цьому плані нічого не змінилося", - відповів прессекретар.

У Кремлі досі притримуються думки про те, що Навального не отруїли на території Росії, оскільки місцеві лікарі не виявили жодного підтвердження цьому. Офіційна Москва досі вимагає у Німеччини та в Організації по боротьбі з хімічною зброєю підтверджень того, що Навального отруїли саме Новачком. 

Читайте також: США вже підготували санкції за отруєння Навального, але Білому дому заборонили звинувачувати Росію – CNN

Нагадаємо, 21 грудня Навальний заявив, що зумів додзвонитися до співробітника ФСБ Костянтину Кудрявцеву, який причетний до його отруєння Новачком.

Запис розмови він опублікував на своєму YouTube-каналі.

За словами Навального, він представився Кудрявцеву помічником секретаря Радбезу РФ Ніколая Патрушева, завдяки чому зумів домогтися від того свідчень.

Перед цим Bellingcat, The Insider розкрили імена восьми агентів ФСБ, які брали участь в отруєнні Навального. Вони стежили за ним з 2016 року. Російський опозиціонер вже назвав президента Росії Владіміра Путіна замовником його вбивства. Спікер Кремля Дмітрій Пєсков підтвердив, що за Навальним стежать спецслужби.