UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Johnson & Johnson приступили до фінальних випробувань вакцини проти COVID-19

Відомо, що вакцина компанії коштуватиме до 10 доларів США.

Американська корпорація Johnson & Johnson запустила в повному обсязі фінальні випробування вакцини від коронавірусу.

Перші проміжні результати дослідження будуть оприлюднені до кінця січня 2021 року, повідомляється на сайті компанії.

"Третя фаза ключового масштабного дослідження в декількох країнах однокомпонентной вакцини-кандидата від COVID-19 виробництва Johnson повністю запущена і включає близько 45 тисяч учасників", - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначають, що через високий рівень захворюваності на COVID-19 серед населення в країнах, де проводиться тестування, така кількість учасників буде досить для отримання необхідних даних.

В Johnson & Johnson обіцяли, що вакцина компанії проти коронавірусу буде коштувати менше 10 доларів США.

Читайте також: На вакцинацію українців від COVID-19 необхідно 15 мільярдів грн

Раніше повідомлялося, що експерти Управління з питань якості продовольства і медикаментів FDA США рекомендували регулятору схвалити реєстрацію вакцини проти COVID-19 компанії Moderna.

Експерти FDA вирішили, що у вакцини Moderna більше переваг, ніж недоліків. Препарат здатний забезпечити 94% захисту від хвороби.

Управління з питань якості продовольства і медикаментів США (FDA) дозволило застосування вакцини проти коронавірусної інфекції, розробленої американською Pfizer і німецької BioNTech, в надзвичайних випадках. Вона стала першою вакциною, дозволеної в країні.

Президент Дональд Трамп оголосив про початок вакцинації населення проти COVID-19. У Білому домі заявляли, що серед тих, кому в першу чергу зроблять щеплення, будуть високопоставлені чиновники, в тому числі з адміністрації президента.

А міністр охорони здоров'я Німеччини Йенс Шпан заявив, що Європейський Союз може почати вакцинації від коронавірусу вже 27 грудня.

Йдеться про вакцину від компаній Pfizer і BioNTech. Регулятор почав розглядати документи для реєстрації препарату раніше запланованої дати. Європейське агентство лікарських засобів перенесло засідання з питання про ефективність і безпеку вакцини з 29 на 21 грудня.