UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Євросоюзі скасували запланований на листопад саміт

У країнах Європи зафіксовано значне зростання захворювання коронавірусом.

В Євросоюзі вирішили скасувати намічений на листопад саміт в Берліні.

Лідери країн на саміті мали бути присутніми особисто, а в ситуації пандемії важливо скоротити кількість особистих контактів, заявила в п'ятницю канцлер ФРН Ангела Меркель, пише Інтерфакс-Україна.

"У сенсі необхідності обмеження контактів - я вважаю, що це необхідний зараз сигнал", - сказала вона журналістам у Брюсселі.

На поточному тижні в Німеччині значно зросла кількість інфікованих коронавірусом нового типу. 16 жовтня німецький Інститут Роберта Коха зафіксував рекордне з літа число тих, що заразилися - 7 334 нових випадків за добу.

Читайте також: Україна підтвердила свою зацікавленість в участі у Європейському зеленому курсі – Стефанішина

Фахівці інституту і представники МОЗ ФРН попереджають, що у зв'язку з приходом холодів і традиційного сезону грипу показники захворювання коронавірусом буде тільки рости.

Президент Польщі Анджей Дуда 13 жовтня в Одесі заявив, що Польща є і залишиться адвокатом справ України в Європі.

Дуда виступаючи на бізнес-форумі присвяченому перспективам співпраці Польщі і України, висловив надію, що в майбутньому також Україна отримає користь від стимулу розвитку, дає ініціатива Трьох морів.

Нагадаємо, прем'єр України Денис Шмигаль розповів, що на саміті Україна-ЄС в Брюсселі сторони домовилися і підписали угоди на загальну суму в 390 мільйонів євро.

Детальніше про підсумки саміту Україна-ЄС читайте в статті віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиной "Зробити кроки назустріч" для читачів ZN.UA.