UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Єкатеринбурзі загорілося підприємство, яке виробляє компоненти для ракет: очевидці опублікували відео пожежі

Площа пожежі складає 800 квадратних метрів.

Сьогодні у російському Єкатеринбурзі загорівся оборонний завод “НВО автоматики” на якому виготовляють компоненти для ракет. Про це пише опозиційне видання ASTRA та публікує фото та відео з місця пожежі.

Читайте також: Сили оборони атакували нафтобазу "Польова" в Курській області РФ

Зазначається, що горить дах цеху з хімічною продукцією. Площа пожежі складає 800 квадратних метрів. За даними МНС стався обвал покрівлі цеху на площі 500 кв.м. 

Згодом на підприємстві повідомили, що вогонь перекинувся на другий цех.

Співробітників палаючого НВО, що входить до складу Роскосмосу, екстрено евакуювали. Наразі нічого не повідомляється про постраждалих.

“НВО автоматики ім. Н.А. Семихатова” - одне з найбільших підприємств РФ, яке займається розробкою та виготовленням систем управління та радіоелектронної апаратури для космічної техніки. Також там виробляють системи управління ракет “Булава” і “Синева”.

Нагадаємо, 15 липня у селищі Коренево Курської області після атаки БПЛА спалахнув завод низьковольтної апаратури. Площа пожежі становила 400 квадратних метрів. Робітників евакуювали до прибуття пожежників. Коренівський завод низьковольтної апаратури виготовляє продукцію для енергетики та інших галузей промисловості.