UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ізраїлі пригрозили ООН припиненням фінансування

В МЗС ООН звинуватили в упередженому ставленні до Ізраїлю.

Ізраїль повинен дати зрозуміти генеральному секретарю ООН Антоніу Гутерришу, що більше не збирається терпіти упереджене ставлення Організації до себе. В іншому випадку Ізраїль може припинити фінансування ООН, заявила заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Ципі Хотовелі.

"Ми домагаємося разючої зміни в тому, як ООН відноситься до Ізраїлю. Настав час винести це питання на обговорення... Якщо ООН не змінить свою поведінку, то втратить і підтримку, і фінансування", – цитує заступника міністра Times of Israel.

Хотовелі висловила задоволення у зв'язку з позицією, яку займають США щодо Ізраїлю й ООН.

Генсек ООН Антоніу Гутерріш збирається відвідати Ізраїль і Палестину для переговорів із лідерами обох сторін конфлікту.

У грудні минулого року Рада Безпеки ООН закликала Ізраїль припинити будівництво незаконних поселень на території Палестини. Тоді США не застосувало право вето задля підтримки Ізраїлю. Після цього Ізраїль призупинив будівництво поселень, скасувавши рішення муніципалітету про побудову 600 нових будинків.

Детальніше про перспективи врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту читайте в матеріалі Віктора Каспрука "Чи існують нові підходи до врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".