UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ізраїлі затвердили четверту дозу вакцини для людей, найбільш вразливих до COVID-19

Першими дози вакцини отримають люди із ослабленою імунною системою.

В Ізраїлі затвердили четверту дозу вакцини для людей, найбільш вразливих до COVID-19. повідомляє АР.

Генеральний директор Міністерства охорони здоров'я країни Нахман Аш оголосив про це рішення на прес-конференції в четвер, наголосивши, що спочатку щеплення робитимуть тим, у кого ослаблена імунна система.

"Ми продовжуватимемо щодня відслідковувати ситуацію і подивимося, чи потрібно буде розширити цю рекомендацію для решти населення", - наголосив він.

Близько двох третин населення Ізраїлю, де проживає майже 9,5 млн. осіб, отримали як мінімум одну дозу вакцини, 4,2 млн. - три дози.

Пізніше медичний центр Шиба заявив, що почне вводити четверту дозу пацієнтам після трансплантації серця рано-вранці в п'ятницю. Раніше цього тижня Ізраїль розпочав випробування четвертої дози у центрі, де її прийняли близько 150 медичних працівників, які отримали ревакцинацію у серпні.

Ізраїль був однією з перших країн, що впровадили вакцину Pfizer від коронавірусу рік тому, і почав випуск бустерів минулого літа. Тим не менш, хвиля інфекцій тут, як і раніше, пов'язана з Дельта-варіантом, а офіційні особи попереджають про іншу, викликану мікроном, що швидко поширюється.

"Ізраїль очолить запровадження четвертої вакцини (дози) ізраїльському народу", - заявив прем'єр-міністр Нафталі Беннетт у заяві. «Стратегія Ізраїлю щодо подолання омікрону ясна: чим сильніша хвиля, тим більше захисту нам потрібно, щоб її подолати».

Раніше у четвер Ізраїль отримав першу партію пігулок, які лікують найгірші наслідки вірусу.

Це одна з перших країн, що отримали Pfizer Paxlovid - таблетку, яку можна приймати вдома, щоб позбавитися найсерйозніших симптомів коронавірусу. Усі раніше дозволені препарати вимагають внутрішньовенного введення або ін'єкції.

Ізраїльські ЗМІ повідомили, що перше постачання складається з 20 000 доз, і очікується, що з нарощуванням виробництва Pfizer виробництво буде збільшуватися.

Читайте також: Ізраїль тестує четверту дозу вакцини проти COVID та очікує зеленого світла від міністерства охорони здоров'я

Раніше повідомлялося про те, що заразність "Омікрону" настільки висока, що нейтралізує плюси від легшого перебігу хвороби. З такою швидкістю передачі він загрожує переповнити лікарні.