UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ізраїлі вже відомо про 22 загиблих та майже 300 поранених

Очікується, що загиблих стане більше.

Щонайменше 22 людини загинули внаслідок масованої атаки ХАМАС на Ізраїль, повідомляє Times of Israel з посиланням на службу екстреної допомоги. Також за даними ЗМІ, є інформація про майже 300 поранених.

Щонайменше 30 людей у тяжкому чи критичному стані. Очікується, що число загиблих збільшиться.

Крім того, про свої втрати заявляють бойовики з угруповань ХАМАС, Ісламський джихад» та інші.

За словами спікера МЗС України Олега Ніколенка, серед постраждалих внаслідок останніх подій в Ізраїлі немає громадян України. Через ескалацію в Ізраїлі посольство України звернулося до наших громадян, які зараз знаходяться в цій країні, закликавши дотримуватися низки рекомендацій.

Читайте також: В ЄС засудили атаки ХАМАС проти Ізраїлю

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого удару по півдню Ізраїля з території сектора Гази й заявили про проведення операції «Шторм Аль-Акса», яку Єрусалим розцінив як оголошення війни. Внаслідок дій терористів у деяких регіонах країни ввели надзвичайний стан

У відповідь на терор з боку ХАМАС Армія оборони Ізраїля (ЦАХАЛ) вдарила по Газі. Ізраїльські військові розраховують призвати десятки тисяч резервістів. 

Своєю чергою прем’єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль перебуває «у стані війни». Зокрема, він виголосив: «Ми переможемо. Ворог заплатить ціну, якої він ніколи раніше не знав».