UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ізраїлі вирішили вакцинувати від коронавірусу дітей до п'яти років

Вакцинація стане доступною вже у квітні.

Ізраїль готовий до початку вакцинації від коронавірусу дітей до 5 років, починаючи з 6-місячного віку.

Про це заявили урядовці системи охорони здоров'я країни, пише Times of Israel.

Директор з міжнародних відносин Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю Ашер Шалмон заявив, що вакцинація дітей із 6-місячного віку може розпочатися вже у квітні.

"В Ізраїлі зараз доступні вакцини для всіх у віці п'яти років і старше. Я вважаю, що до квітня це буде розширено для будь-якого віку старшого за шість місяців", - сказав він.

Епідеміолог та радник уряду з коронавірусу професор Надав Давидович зазначив, що батьки мають дбати про дітей.

"Діти часто набагато менше хворіють, ніж дорослі, але вони можуть мати PIMS (дитячий запальний мультисистемний синдром, наслідок COVID-19) і тривалий COVID, тому вакцина важлива, і для дітей до п'яти років вони будуть", — сказав він.

Читайте також: В ОАЕ запровадять заборону на виїзд за кордон для невакцинованих від COVID-19

Раніше Ізраїль схвалив запровадження четвертої дози вакцини від коронавірусу. У країні людям віком від 60 років, а також медикам доведеться отримати четверте COVID-щеплення.

МОЗ країни схвалило дозвіл на введення четвертої дози вакцини через поширення штаму "Омікрон".

Також повідомлялося, що вчені з Йоркського університету, Школи громадського здоров'я Єльського університету та Школи медицини Університету Меріленду провели дослідження, яке показало, що вакцинація проти COVID-19 дозволила врятувати 241 тисячу життів у США за півроку. За цей же період вона дозволила уникнути мільйона госпіталізацій, пов'язаних із зараженням вірусом