UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ізраїлі відбувся антиурядовий мітинг: цього разу із сутичками з поліцією

Кількох людей затримано.

В Ізраїлі відбувся черговий антиурядовий мітинг, який цього разу супроводжувався сутичками з поліцією.

Кілька сотень протестувальників відокремилися від мітингу в Тель-Авіві, щоб розпочати акції протесту перед штаб-квартирою партії "Лікуд" та офісами профспілки "Гістадрут", які, зрештою, переросли в сутички з поліцією.

Протестувальники вимагали від керівництва профспілки підтримати їхній заклик до проведення дострокових виборів.

Як пишуть ізраїльські ЗМІ, протестувальники запалили багаття, яке згодом загасили пожежники. Кількох учасників акції затримали поліцейські.

У соцмережах опубліковано відео,  на яких видно, як поліція намагається вивести з протесту депутата Нааму Лазімі з опозиційної Лейбористської партії. Вона розповіла 12-му каналу, що поліцейські напали на неї і смикали за волосся, коли вона намагалася допомогти іншому протестувальнику.

Читайте також: В Ізраїлі Нетаньяху звинуватили у блокуванні переговорів про звільнення заручників та вимагають його відставки

Видання Ynet повідомляє про випадки погроз мітингувальникам з боку правоохоронців.

Представник поліції повідомив виданню, що протестувальник, якому нібито погрожували, був провокатором. Прессекретар засудив поведінку офіцера як “несумісну з нормами” і пообіцяв, що буде проведене службове розслідування.

Формальна втрата військового кабінету  показала, наскільки глибокі розбіжності в країні щодо підходів до війни в Газі. Колишні союзники тепер сперечаються про те, як вести конфлікт, як забезпечити повернення ізраїльських заручників та як реагувати на загрозу від "Хезболли".