UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ізраїлі пройшли антивоєнні протести з вимогою до уряду піти у відставку

Не обійшлось без заворушень.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

У суботу, 22 червня, у Тель-Авіві пройшли протести з вимогою до ізраїльського уряду піти у відставку. Протестувальники обурені тим, що багато заручників, яких вивезли терористи ХАМАСу до Сектору Гази, все ще перебувають у полоні, а деяких з них, можливо, вбили, повідомляє Euronews.

Зазначається, що під час протестів почались сутички з поліцією. Правоохоронці штовхали та відводили протестувальників під час демонстрації. Також на мітингу запалили багаття.

Читайте також: Нетаньягу створив гуманітарну катастрофу в Газі — сенатор США

Euronews додає, що в Ізраїлі зростає обурення тим, як уряд країни веде війну у Секторі Гази та вирішує проблему із заручниками. Акція протесту відбулася після того, як щонайменше 39 людей, за словами представників палестинців та лікарів, загинули в результаті ізраїльських ударів на півночі анклаву.

Нагадаємо, 8 червня ЦАХАЛ провів операцію зі звільнення чотирьох заручників з полону терористичного угруповання ХАМАС. Терористи їх викрали ще 7 жовтня 2023 року, коли напали на відвідувачів музичного фестивалю Supernova поблизу громади Реїм в Ізраїлі.

Пізніше у ЄС засудили операцію Ізраїлю. Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив, що звільнення чотирьох заручників ціною життів сотень палестинців є неприпустимим та назвав методи ЦАХАЛ «кривавою банею». Він опирався на дані міністерства охорони здоров'я Сектору Гази, яким керує ХАМАС. Воно повідомляло про вбивство під час штурму 8 червня понад 270 цивільних осіб.