UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ізраїлі повідомили, скільки бійців ХАМАСу вже ліквідували

Це цифра з 7 жовтня 2023 року.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант каже, що ЦАХАЛ знищив або поранив 60% бійців терористичного угруповання ХАМАС. Про це він заявив на засіданні Кнесету, повідомляє Al Jazeera.

Він підкреслив, що це цифра з 7 жовтня 2023 року, коли терористи атакували єврейську державу та розпочали новий виток конфлікту.

Читайте також: В Ізраїлі протестувальники перекрили дороги. Вони вимагають угоди з ХАМАС

Також Галлант заявив, що до рядів ізраїльської армії «призвуть усіх, кого можна прийняти на службу згідно із законодавством». Про це він сказав після того, як у червні Верховний суд Ізраїлю постановив, що ультраортодоксальні єврейські чоловіки також повинні служити в армії, скасувавши виняток для консервативної спільноти, який діяв десятиліттями.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ХАМАС чекає відповіді від Ізраїлю на пропозицію щодо припинення вогню. Зазначалось, що угруповання відмовилось від ключової вимоги, за якою ЦАХАЛ спершу мав припинити вогонь, перш ніж підпишуть мирну угоду. Палестинський чиновник, близький до мирних переговорів, сказав, що це може призвести до рамкової угоди, яка покладе край війні.