UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Італії заборонили вхід великих круїзних лайнерів у Венецію

Змінити маршрути великогабаритних суден у Венеції вирішили після того, як у венеціанському каналі Джудекка зіткнулися круїзний лайнер і туристичний теплохід.

Уряд Італії схвалив декрет, який забороняє великим круїзним лайнерам входити в Венеціанську лагуну, повідомляється на урядовому сайті.

«Рада міністрів за пропозицією голови Маріо Драгі, міністра стійкої інфраструктури і транспорту Енріко Джованніні і міністра культури Даріо Франческіні затвердив декрет-закон про введення негайних положень про транспорт і регулюванні руху круїзів у Венеціанській лагуні», - йдеться на сайті.

Тепер адміністрації порту Північного Адріатичного моря належить організувати конкурс пропозицій і проектів модернізації причалів для суден розміром більше 40 000 тонн, а також для контейнеровозів, що задіяні в трансокеанських перевезеннях.

Напередодні про плани ввести цю заборону повідомляло Міністерство інфраструктури і транспорту Італії. У відомстві вказали, що суду будуть тимчасово перенаправляти з Венеції в сусідній порт Маргера.

До декрету, що забороняє курсувати в Венеціанському каналі великим судам, призвело подія - зіткнення круїзного лайнера MSC Opera і туристичного теплохода Michelangelo. Тоді пасажири одного з лайнерів впали в воду, а двоє отримали легкі поранення. Після цього міністр інфраструктури Данило Тонінеллі заявив, що влада має намір розробити проект закону, який заборонить вхід в Венеціанську лагуну великим судам.

Читайте також: Венеція встановлює новий податок для туристів

У минулому році у Венеції опинився під загрозою зриву через спалах Covid-19 знаменитий карнавал. На півночі Італії зафіксовано понад 100 випадків зараження, з них два - у Венеції.