UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Італії заборонили переміщення між регіонами в свята

У деяких регіонах країни діє жорсткий карантин.

Уряд Італії заборонило подорожі між регіонами країни в період з 21 грудня по 6 січня.

Про це повідомляє ресурс Corriere Della Sera.

Також заборонені переміщення в святкові дні 25, 26 грудня та 1 січня.

"З 21 грудня 2020 року по 6 січня 2021 року забороняється будь-яке пересування в межах національної території між територіями різних областей або автономних провінцій, а в дні 25 і 26 грудня 2020 року та 1 січня 2021 року також ще забороняється будь-яке пересування між муніципалітетами, за винятком переміщень, мотивованих доведеними потребами в роботі або ситуаціями необхідності або за станом здоров'я", - йдеться в указі.

В Італії в даний час діють три зони ризику, і вона знаходиться в карантині. У червоних зонах італійці повинні якомога більше залишатися вдома. Однак до сих пір дозволялося пересуватися між жовтими зонами.

Читайте також: Як країни Європи готуються до Різдва та Нового року на фоні пандемії — BBC

За словами міністра охорони здоров'я Роберто Сперанца ця класифікація повинна зберегтися.

Раніше повідомлялося, що міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца під час виступу в парламенті заявив, що на початку 2021 року в країні запрацює програма масової вакцинації від коронавірусу.

Закупівля вакцини здійснюється централізовано і буде безкоштовною для всіх італійців.

"Ймовірно, що для кожної вакцинації потрібно дві дози, в Італії буде 202 мільйонів доз. Перші дози з'являться в країні в січні", - сказав міністр.

Міністр додав, що сьогодні Агентство ЄС з медичних препаратів назвало дві дати: 29 грудень для вакцини Pfizer і 12 січня для вакцини Moderna.

Станом на четвер в світі зафіксовано 64 507 063 випадки зараження COVID-19. Про це свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.

За добу: 668 040 осіб; померли 1 492 558 осіб (12 557 за добу); одужали 41 492 849 осіб (502 711 за добу).

Раніше ZN.UA повідомлялося, що на початку 2020 року, коли Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію COVID-19 надзвичайною ситуацією, прогнозували, що погіршення економіки буде розгортатися протягом трьох місяців, а вже з червня розпочнеться відновлення економічної активності. Тому введені антикризові заходи, як правило, ґрунтувалися на прогнозі деякого уповільнення економічної активності. Детальніше в матеріалі "Світова економічна криза набирає обертів. Що ж робити?"