UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Італії через поширення COVID-19 на Різдво і Новий рік введуть загальнонаціональний карантин

За даними Міністерства охорони здоров'я Італії, за станом на 18 грудня в країні зареєстровано 1,921 млн випадків зараження COVID-19, померли 67,8 тис хворих.

У свята вся територія країни стане «червоною зоною», працюватимуть тільки магазини з товарами першої необхідності, аптеки та перукарні. Однак чотири дні в Італії будуть діяти невеликі послаблення. Про це повідомив прем'єр-міністр Джузеппе Конте, передає Reuters.

У період з 24 грудня по 6 січня вся територія країни стане «червоною зоною». У ці дні буде заборонено пересування між регіонами, виходити на вулицю можна тільки для походу на роботу, занять спортом біля будинку і в разі потреби. Салони краси, бари і ресторани будуть закриті, роботу продовжать тільки супермаркети, магазини з товарами першої необхідності, аптеки та перукарні, повідомляє La Repubblica.

Невеликі ослаблення заходів буде діяти 28, 29, 30 грудня і 4 січня - дні, коли Італія стане «помаранчевої зоною»: громадяни зможуть вільно переміщатися, а в межах свого муніципалітету. Бари і ресторани працюватимуть тільки на винос і доставку, магазини закриються о 21:00.

Читайте також: Італія почне масову вакцинацію від коронавірусу на початку наступного року

Європейці, які з нетерпінням чекали різдвяних і новорічних свят, позбавлених обтяжливих карантинних обмежень на тлі COVID-19, були різко розчаровані. Адже велика кількість випадків коронавируса за минулий тиждень змусило європейські уряди від Лондона до Афін посилити або зберегти обмежувальні заходи.