UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Іспанії вводять нічну комендантську годину

Обмеження вводять в Каталонії.

В іспанському автономному співтоваристві Каталонія, де спостерігається найвищий рівень захворюваності в країні, прийнято рішення про введення нічної комендантської години в 158 містах і населених пунктах, повідомляє The Guardian.

Комендантська година призначена з першої години ночі до шостої години ранку протягом семи днів в населених пунктах з населенням понад 5 тис осіб, зокрема в Барселоні. Видання відзначає, що це рішення ще має схвалити суд.

Такі заходи викликані зростанням числа заражень COVID-19, особливо серед іспанської молоді. Загальнонаціональний рівень захворюваності за два тижні досяг порога майже в 470 випадків на 100 тис осіб, з огляду на, що днем раніше цей показник відповідав 437 випадків.

За час пандемії в Іспанії зареєстровано понад 4 млн випадків зараження інфекцією. Більш 81 тис пацієнтів померли від наслідків зараження, майже 3,7 млн повністю одужали.

Читайте також: Аргентина продовжує комендантську годину

Досвід європейських країн (Нідерландів, Іспанії та Греції) вказує на високу ймовірність вибухового сценарію розвитку наступної хвилі коронавируса і в Україні, переважно серед молоді, яка бере участь в масових заходах.