UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ірландії ввели комендантську годину, щоб обмежити поширення коронавірусу

Кабінет міністрів погодився з тим, що ці заходи діятимуть до 30 січня, проте ця дата перебуватиме на стадії розгляду.

Кабінет міністрів Ірландії ухвалив рішення ввести комендантську годину з неділі з 20:00 (за місцевим часом) у готелях, кінотеатрах, барах, ресторанах та театрах, щоб обмежити поширення коронавірусу, повідомляє ВВС News.

Національна група з надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я (NPHET) спочатку рекомендувала закриття з 17:00 вже з понеділка, 20 грудня.

"Зростання захворюваності в країні є причиною глибокого занепокоєння", - сказав прем'єр-міністр Ірландії Майкл Мартін у своєму телезверненні до громадян.

Він представив ряд нових карантинних заходів, які включають повернення до віддаленої роботи. Також щеплені човни повинні будуть показувати вакцинний паспорт у театрах та кінотеатрах.

"Він настільки агресивно поширюється серед усіх вікових груп, що ми, ймовірно, бачитимемо інфекції зі швидкістю, яка набагато перевищує все, що ми спостерігали на сьогоднішній день, - це настільки серйозно", - додав чиновник.

Інші карантинні заходи, погоджені у п'ятницю, включають:

Раніше цього місяця ірландський уряд запровадив заходи, які, як очікується, продовжаться до 9 січня.

До них відносяться закриття нічних клубів, обмеження відвідуваності концертів та спортивних заходів, а також посилення обмежень у сфері туризму.

Читайте також: Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 березня наступного року

Незважаючи на те, що випадки нового штаму коронавірусу «Омікрон» зростають у західноєвропейських країнах, включаючи Велику Британію та Данію, у центрі та на сході континенту хвиля «Дельта» все ще завдає серйозної шкоди.