UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ірані зупинився таймер, який відраховував час до "знищення Ізраїлю"

Останнім часом в різних регіонах Ірану постійно відключають електрику

В кінці червня в Ірані стався аварійне відключення АЕС, що спровокувало перебої з електрикою в країні. Тепер там відключився електронний таймер, який показував зворотний відлік до "знищення Ізраїлю", передає ізраїльська газета The Jerusalem Post.

Британська газета Independent пише, що цей таймер встановили в 4 роки тому іранські мітингувальники, які виступали проти політики Ізраїлю стосовно Палестини.

На момент установки таймер показував 8 411 днів. Вважається, що ця кількість є відсиланням до слів верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї, який у 2015 році погрожував, що до 2040 року "від Ізраїлю нічого не залишиться".

The Jerusalem Post підкреслює, що останнім часом в різних регіонах Ірану постійно відключають електрику. Це вже стало головною проблемою для обраного президента Ібрагіма Раїсі.

За даними іранської радіостанції Iran International, що базується в Лондоні, велика частина Тегерана та інших міст залишилися без електрики з 3 липня до ранку 4 липня в результаті неоголошених відключень електроенергії.

Спікер парламенту Ірану Мохаммад-Багер Галібаф заявив у неділю, 23 травня, що тримісячна угода про моніторинг ядерних об'єктів країни між Тегераном і Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) завершилося. Таким чином МАГАТЕ більше не буде доступу до даних і знімкам з ядерних об'єктів Ірану.