UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ірані заявили, що отримали на озброєння «розумні ракети» з дальністю «понад 1000 кілометрів»

Нове озброєння отримав іранський військово-морський флот 

Іранський військово-морський флот отримав крилаті ракети з дальністю дії 1000 кілометрів. Про це повідомили 24 грудня іранські державні ЗМІ – на тлі посилення напруги в Індійському океані й заяв Пентагону про ураження іранським безпілотником танкера 23 грудня в 200 морських милях від узбережжя Індії.  

«Крилата ракета Talaeiyeh має дальність польоту понад 1000 км і є «розумною» ракетою, яка може змінювати цілі під час місії», – цитують державні ЗМІ слова глави ВМС Ірану Шахрама Ірані, передає Reuters.

Збройні сили Ісламської Республіки Іран

Читайте також: Іран погрожує заблокувати Середземне море, якщо бойові дії у Секторі Гази продовжаться

Ірані додав, що, окрім морських крилатих ракет, на озброєння ВМС також були прийняті розвідувальні вертольоти та безпілотники, які «розроблені і вироблені іранською військовою промисловістю».

Хоча західні військові аналітики кажуть, що Іран іноді перебільшує свої можливості, ракети і безпілотники іранського виробництва є ключовим елементом військової техніки Тегерана. Саме іранські безпілотники є одним з основних засобів для атак Росією по території України. 

Читайте також: Нові деталі "шахедів", "калібрів" та "іскандерів": НАЗК поповнило базу іноземних компонентів російської та іранської зброї

Нагадаємо, у Росії нещодавно заявили, що прискорюють роботу над «новою великою міждержавною угодою» з Іраном – після зустрічі президента Ірану Ібрагіма Раїсі з російським президентом Владіміром Путіним у Москві. Нещодавно заступник іранського міністра оборони генерал Махді Фарахі заявив, що Іран досягнув домовленостей з Росією щодо постачання винищувачів Су-35 російського виробництва, ударних гелікоптерів Мі-28 та навчально-тренувальних літаків Як-130.

Раніше у Білому домі заявляли про розгляд Іраном можливості надання Росії балістичних ракет для використання у війні проти України, які можуть бути серйозною загрозою для українців.