UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ірані стався землетрус — 13 постраждалих, двоє загиблих

Землетрус стався у ніч на 7 травня, його вогнище залягало на глибині 7 км приблизно в 50 км на схід від столиці країни Тегерана на кордоні з провінцією Мазендеран.

В Ірані в четвер, 7 травня, стався землетрус магнітудою 5,1, в результаті якого 13 людей отримали поранення, ще двоє загинули, повідомляє агентство Mehr.

За словами голови кризового штабу Ісмаїла Наджара, сейсмологи нарахували в загальній складності 16 поштовхів. Самий сильний афтершок склав 3,9 бала за шкалою Ріхтера.

Рятувальні служби Ірану повідомили, що більшість постраждалих - в Тегерані і місті Гилаванд на заході країни. Травми вони отримали при спробі врятуватися, коли відбулося перше землетрус.

Землетрус призвів до руйнувань і перебоїв зі зв'язком і електрикою. У постраждалих провінціях на базі освітніх і спортивних споруд були розгорнуті евакуаційні центри. Мешканцям було рекомендовано не залишатися у своїх будинках, триматися відкритих просторів із-за вірогідності нових підземних поштовхів.

Читайте також: Неподалік Японії стався потужний землетрус

7 березня землетрус магнітудою 5,5 стався північно-заході Мексики неподалік від американського кордону. Підземні поштовхи зафіксували в 03:52 UTC (05:52 за Києвом). Епіцентр землетрусу знаходився на півночі мексиканського штату Нижня Каліфорнія, вогнище залягало на глибині 10 км. Тоді ж землетрус магнітудою 5,5 стався біля узбережжя острівної держави Вануату в Тихому океані. Епіцентр розташовувався в 53 км на північний захід від столиці Вануату, міста Порт-Віла.