UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Ірані бойовикам заборонили користуватися засобами звʼязку після вибухів пейджерів та рацій

Також проводиться перевірка на наявність агентів Ізраїлю.

Бійцям елітного Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) наказали припинити використання будь-яких засобів зв’язку після того, як минулого тижня у Лівані вибухнули тисячі пейджерів і рацій бойовиків угруповання "Хезболла". Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставлених чиновників служби безпеки Ірану.

Читайте також: Вторгнення Ізраїля в Ліван стане "судним днем" — посол Лівану у Британії

Зараз КВІР проводить перевірку не лише комунікаційного обладнання, а й усіх пристроїв. За словами джерела агентства, більшість із них або саморобні, або імпортовані з КНР та РФ. Також Тегеран стурбований можливим проникненням ізраїльських агентів у ряди КВІР. Влада проводить перевірку серед посадовців середньої та високої ланки.

"Це включає перевірку їхніх банківських рахунків як в Ірані, так і за кордоном, а також історію подорожей їхніх сімей", — сказав представник служби безпеки.

Нагадаємо, 17 вересня у Лівані масово вибухнули пейджери членів "Хезболли". Внаслідок цього загинули дванадцять людей, поранень зазнали майже три тисячі, в тому числі бойовики та посол Ірану у Лівані. Також 18 вересня по всьому Лівану вибухали рації та радіоприймачі членів "Хезболли". Їх бойовики придбали п'ять місяців тому, приблизно в той же час, коли купили пейджери. Офіційно Ізраїль заперечує свою причетність до операції, а президент країни наголошує, що його народ не бажає широкомасштабної війни.