UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Іраку знову стався теракт, десять людей загинули

Замінований автомобіль вибухнув на оптовому ринку Багдада.

Щонайменше, 10 осіб загинули в результаті вибуху замінованого автомобіля на багатолюдному ринку на сході Багдада, повідомляє Associated Press. За інформацією поліції, ще 28 людей постраждали. Очікується, що число жертв може зрости.

У свою чергу, джерела в медичних службах підтвердили число загиблих.

Як повідомляє видання, машина, начинена вибухівкою, вибухнула на оптовому ринку Джаміла в Шиїтському районі Садр.

Угруповання "Ісламська держава" швидко взяла на себе відповідальність за теракт, заявивши про це через свій медіа ресурс Aamaq. Associated Press поки не змогла перевірити достовірність цієї заяви.

За словами очевидців, це був дуже потужний вибух. Люди розбігалися в паніці, осколки скла, металу та інших товарів розкидало по всій території ринку.

"Виходить так, що ситуація з безпекою як і раніше - неконтрольована, і я боюся, що такі вибухи знову повернуться", - висловив свої побоювання один з потерпілих, батько трьох дітей, Хусейн Кадім.

Теракт стався на тлі завершення операції підтримуваних США сил по захопленню міста Таль-Афар у бойовиків ІГІЛ.

У неділю іракські військові заявили, що вони "повністю звільнили" центр міста Таль-Афар від бойовиків "Ісламського держави". Іракський прем'єр звернувся до бойовиків з пропозицією здатися урядовим військам країни, його звернення транслювало телебачення. "Ви або здастеся, або помрете", - заявив аль-Абаді.