UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Іраку радикальні ісламісти розстріляли 12 осіб у магазинах, що торгують алкогелем

Хоча іракське суспільство є менш консервативним, ніж у сусідніх країнах, магазини з алкогольною продукцією нерідко стають об'єктами нападів релігійних фанатиків.

Серія збройних нападів на винні магазини була здійснена у вівторок у столиці Іраку. В результаті цих атак загинули 12 осіб.

Нападу бойовиків зазнали щонайменше дев'ять торгових точок, які продають алкоголь, у районі Зайуна у східній частині Багдада, де проживають переважно шиїти. Джерело у поліції розповів, що бойовики під'їжджали до магазинів на чотирьох автомобілях і розстрілювали людей з автоматів з глушниками.

В результаті були вбиті щонайменше дев'ять клієнтів і троє власників магазинів, ще три людини отримали важкі поранення. Агентство зазначає, що хоча більшість іракців уникають вживати алкоголь у відповідності з законами ісламу, іракське суспільство, як правило, є менш консервативним, ніж у сусідніх країнах, таких як Саудівська Аравія та Іран.

Під час правління Саддама Хусейна торгівля алкоголем в Іраку була офіційно дозволена. Але після падіння його режиму в країні активізувалися радикальні ісламісти, в результаті чого магазини з алкогольною продукцією нерідко стають об'єктами їхніх нападів. !zn

Читайте також:

Курдські бойовики почали виведення своїх загонів з Туреччини до Іраку

В Іраку заборонили мовлення "Аль-Джазіри" за "пропаганду ворожнечі"

Серія терактів і війна з поліцією в Іраку: 18 вибухів, 31 загиблий, понад 200 поранених