UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Індії в місці просвітлення Будди стався теракт

В Бодха-Гаї окрім дерева Бодхи знаходяться кілька святих для буддистів місць, зокрема, храм Махабодхі, внесений у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. За легендою, принц Сіддхартха Гаутама досяг у цих місцях просвітлення, медитуючи під фікусовим дером, відомим зараз як дерево Бодхі.

В індійському місті Бодха-Гая, де розташовані святійші для буддистів місця, вранці 7 липня стався теракт. Невідомі підірвали дев'ять бомб невеликої потужності. Про це повідомляє Agence France-Presse.

У результаті поранення, за даними агентства, отримали двоє буддійських ченців. У той же час газета The India Times повідомляє про п'ять постраждалих, серед яких двоє туристів і двоє ченців.

Бомби вибухнули між 5:30 до 6:00. За даними індійської влади, невеликі пошкодження отримали декілька храмів. У поліції при цьому запевнили, що дерево Бодхи не постраждало. Поліцейським вдалося знешкодити дві бомби. Одна з них знаходилося біля підніжжя 24-метрової статуї Будди.

Жодна організація поки не взяла на себе відповідальність за теракт. Як зазначає агентство, напередодні вибухів поліцейські отримали інформацію, що індійські моджахеди готують атаку на буддистів у Бодха-Гая. Нібито, вони тим самим хочуть помститися за утиски мусульман у сусідній країні.

У Бодха-Гаї окрім дерева Бодхи знаходяться кілька святих для буддистів місць, зокрема, храм Махабодхі, внесений у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. За легендою, принц Сіддхартха Гаутама досяг у цих місцях просвітлення, медитуючи під фікусовим дером, відомим зараз як дерево Бодхі. Принц знайшов відповіді на всі свої питання, зрозумів природу людських страждань, після чого його стали називати Буддою. !zn

Читайте також:

Чай, рай і дерево Будди

Соціологи підрахували кількість вірян

Троє французів отримали на Шрі-Ланці умовний термін за неповагу до статуї Будди