UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Індії на залюднену вулицю впала навісна естакада, 12 осіб загинуло

Під завалами залишаються ще щонайменше 150 осіб, повідомляють в індійській поліції.

© Rishi Bagree/Twitter
© Rishi Bagree/Twitter
© Rishi Bagree/Twitter
© Mete Sohtaoğlu/Twitter
© Mete Sohtaoğlu/Twitter

Щонайменше 12 чоловік загинуло і понад 150 постраждали при катастрофі споруджуваної навісний дорожньої естакади у місті Калькутта на сході Індії. Споруджуваний об'єкт впав прямо на жваву вулицю і ринкову площу, що знаходились унизу.

Як повідомляє Reuters, посилаючись на джерела в індійській поліції, рятувальники та місцеві жителі намагаються надати допомогу людям, які опинилися в пастці під завалами бетону, асфальту та металоконструкцій. Тим, хто знаходиться ближче до поверхні завалів, намагаються надати медичну допомогу. Проведення повноцінної рятувальної операції із залученням важкої техніки ускладнюється щільною забудовою району та інтенсивним дорожнім рухом на навколишніх вулицях.

At least 10 people have been killed and 150 feared trapped after a partially built flyover collapsed in #Kolkata https://t.co/4BIzfdNZBC

- Sky News (@SkyNews) 31 березня 2016 р.

Будівництво навісної естакади в Калькутті почалося в 2009 році. За попередніми даними, падіння об'єкта відбулося через помилку при проектуванні або зведенні об'єкта.

Як повідомлялося раніше, 29 березня в німецькому місті Хоенвутцен, що знаходиться на німецько-польському кордоні, стався великий вибух, в якому постраждало щонайменше вісім осіб. Один з потерпілих перебуває в критичному стані, ще двоє – не приходять до тями.

Разом з тим, 25 лютого в центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького, 12 в одному з будинків обвалилися з перекриття з п'ятого по перший поверх.