UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Індії загинули 60 людей від вживання сурогатного алкоголю

Поліція заарештувала 10 осіб за продаж контрафакту.

В індійському штаті Пенджаб понад 60 людей померли після вживання токсичного контрабандного алкоголю. За словами офіційних осіб, жертви загинули в трьох районах північного штату, і поліція заарештувала 10 осіб.

Сотні людей помирають щороку в Індії від підробок алкоголю, виробленого на переробних заводах, які продаються всього за 10 рупій (13 центів США) за літр.

Чиновник повідомив AFP, що в районі Гурдаспур загинуло 11 осіб. Інформаційне агентство Press Trust of India та інші засоби масової інформації заявили, що в суботу в результаті незаконної п'янки загинули 53 людини в сусідніх районах Амрітсар і Тарн Таран.

В останні дні були запідозрені інші смерті, але не вдалося довести їх, оскільки тіла кремували без розтину.

Прем'єр-міністр штату Пенджаб Амаріндер Сінгх заявив в п'ятницю, що він наказав провести спеціальне розслідування випадків смерті, і «будь-хто, хто буде визнаний винним, понесе покарання».

Один з підозрюваних помер в Амрітсарському районі після вживання нелегального алкоголю і що його дружина була заарештована за продаж алкоголю.

Справа почалася після того, як влада південного штату Андхра-Прадеш заявила в п'ятницю, що дев'ять осіб померли від вживання спиртовмісного дезинфікуючого засобу. Жертви пили дезінфікуючий засіб в якості заміни алкоголю, який був обмежений під час блокування коронавірусу в Індії.

Як повідомлялося, в Борисполі Київської області шестеро людей померли в результаті отруєння сурогатним алкоголем.