UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Індії на берег річки Ганг викинуло тіла 40 осіб - ймовірних жертв коронавірусу

Тіла знайдені недалеко від кордону між штатами Біхар і Уттар-Прадеш.

Близько 40 людей викинуло на берег річки Ганг на півночі Індії, передає ВВС, посилаючись на власні джерела.

Поки неясно, як тіла виявилися в річці, але місцеві ЗМІ повідомляють, що це можуть бути жертви коронавірусу. Судячи з їхнього стану, вони могли перебувати у воді протягом декількох днів.

"Можливо, що ці тіла привезли з Уттар-Прадеш", - заявив індійський чиновник Ашок Кумар після опитування місцевих жителів. Він додав, що останки будуть поховані або їх кремують.

За інформацією індійського новинного каналу NDTV, тіла, можливо, виявилися в річці в рамках практики кремації жертв коронавірусу уздовж річки Ганг в штаті Уттар-Прадеш. Через брак деревини для кремації і зростаючих витрат через похорон багато індійських сімей не мають іншого вибору, крім як опускати тіла близьких прямо в річку.

В Індії зараз спостерігають критичну ситуацію з пандемією. В країні зафіксували рекордну кількість смертельних випадків COVID-19.

"Приватні лікарні грабують людей. У простих людей не залишається грошей, щоб заплатити священику і витратити ще більше на кремацію на березі річки. Вони просять 2 тис. рупій ($27) тільки за те, щоб забрати труп з машини швидкої допомоги. Річка стала їх останнім порятунком, тому люди кидають померлих в річку ", - розповів місцевий житель кореспонденту ВВС.

Читайте також: Індія - новий світовий «рекордсмен» за кількістю хворих COVID-19

22 квітня Індія вийшла на перше місце в світі за кількістю хворих і померлих. Щодня в Індії діагностують понад 300 тисяч нових випадків інфікування, в країні виявлено новий штам COVID-19. Саме він міг викликати спалах захворювання, вважає прем'єр-міністр Нарендра Моді.