UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Естонії прибули американські винищувачі F-35

Найсучасніші і найдорожчі в історії багатофункціональні винищувачі прибувають до Європи для навчань.

© Postimees
© Postimees
У січні 2019 року Трамп запропонував використовувати F-35, як елемент ПРО країни
© Postimees
© Postimees
На озброєнні Повітряних сил самооборони Японії стоять 13 F-35A

На базі військово-повітряних сил Естонії Емари приземлилися винищувачі п'ятого покоління F-35 Lightning II і літак-заправник КС-135.

Місцеві ЗМІ пишуть, що літаки-невидимки перекидаються в Європу на кілька тижнів для участі в спільних тренувальних польотах з іншими військовими літаками США і НАТО.

Також увага звертається на те, що у вівторок і середу у повітряному просторі країн Балтії, переважно над Литвою, будуть проходити військово-повітряні навчання НАТО Ramstein Alloy. Учасники навчань будуть відпрацьовувати перехоплення літаків, дозаправлення в повітрі, пошуково-рятувальні операції, а також практику диверсій, підходи до різних балтійських аеродромів.

F-35 Lightning II входить в сімейство малопомітних багатофункціональних винищувачів-бомбардувальників п'ятого покоління, вироблених фірмою Lockheed Martin в трьох варіантах. З них варіант F-35B здатний здійснювати вертикальні злети і посадки.

У квітні Військово-повітряні сили США вперше розмістили нові винищувачі-бомбардувальники п'ятого покоління F-35A на території Британії.