UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Естонії починаються військові навчання за участю НАТО

У маневрах будуть задіяні більше тисячі військовослужбовців естонської армії.

Вчення Talvelaager 2018 ("Зимовий табір 2018") за участю військових НАТО починаються в понеділок в Естонії, пише видання ERR.

У маневрах будуть задіяні більше тисячі військовослужбовців естонської армії, розміщеного в країні міжнародного батальйону НАТО (військові Великобританії і Данії) і члени воєнізованого ополчення "Союз оборони".

В 2016 році в НАТО вирішили розмістити в Латвії, Литві, Естонії та Польщі на прохання цих країн багатонаціональні батальйони на основі ротації.

В Естонії бойова батальонная група НАТО у складі близько 1,2 тисячі військовослужбовців з Великобританії і Франції була дислокована з квітня минулого року. У січні цього року французький контингент змінили військовослужбовці Данії.

НАТО представлено не тільки військовослужбовцями, але і бойовою технікою, в тому числі танками, БМП, самохідними гаубицями і бронетранспортерами.

Нагадаємо, що раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив про те, що альянс стурбований агресивністю РФ буде зміцнювати свій східний фланг.

"НАТО не є загрозою для Росії, але в альянсі стурбовані її агресивністю. Ми будемо дотримуватися політики зміцнення східного флангу НАТО", - заявив Столтенберг на засіданні Парламентської асамблеї НАТО.

Генсек альянсу також наголосив, що створення Європейським Союзом власної оборонної системи може бути здійснено тільки за допомогою НАТО.