UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Естонії ввели локдаун, щоб припинити поширення британського штаму коронавірусу

Обмеження вступили в силу сьогодні і триватимуть до 11 квітня.

В Естонії з 11 березня вступили в силу жорсткі обмеження, пов'язані з розповсюдженням британського штаму коронавірусної інфекції. Прем'єр-міністр Кая Каллас повідомила про те, що локдаун вступив в силу до 11 квітня, заявлено на сайті valitsus.ee.

Напередодні прем'єр-міністр заявила, що медична система країни в кризу.

Згідно з повідомленням на сайті уряду, школи і вищі навчальні заклади переходять на дистанційний режим, батькам не рекомендують водити дітей і в садочки, якщо є така можливість. Громадянам рекомендують зберігати соціальну дистанцію на вулиці не менше двох метрів один від одного і пересуватися компанією не більше двох осіб.

Під час локдауна закриють всі магазини, за винятком точок продажу товарів першої необхідності. Не працюватимуть підприємства громадського харчування, спортзали, басейни і розважальні установи. Збиратися групами до 10 осіб на відкритому повітрі дозволено тільки для богослужінь.

Влада Естонії пообіцяли, що обмеження будуть ослаблені, якщо поширення інфекції в Естонії знизиться до рівня, який не загрожуватиме роботі медичної системи.

Читайте також: Естонія тимчасово припинила використання вакцини AstraZeneca

У минулому році світ з подивом дізнався, що Італія вводить національний локдаун для боротьби з новим вірусом, який прийшов звідкись з Китаю. Після цього за прикладом Італії пішли Іспанія, Франція і Великобританія. Пройшов рік, але світ і Європа все ще в надзвичайному стані. Після неоднозначної реакції на пандемію коронавируса, ЄС повинен зосередитися на тому, щоб дійсно виконати бажання своїх громадян, адже від цього буде залежати те, наскільки сильною вийде Європа з пандемічного кризи.