UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Австрії проходять дострокові парламентські вибори

Фаворитом цих виборів вважається "Австрійська народна партія", за друге місце боротимуться "Партія свободи" та "Соціал-демократична партія".

В Австрії у неділю, 15 жовтня, стартували дострокові парламентські вибори, повідомляє австрійське видання Kurier.

О 6:00 ранку за місцевим часом відкрилися дільниці для голосування. Вони будуть закриті о 17:00. Право голосу на парламентських виборах мають близько 6,4 млн австрійців.

Фаворитом виборів вважається консервативна "Австрійська народна партія" (АНП), очолювана міністром закордонних справ країни Себастьяном Курцем. Згідно з прогнозами політологів, вона отримає не менше 30% голосів.

Як свідчать дані соціологічних опитувань, за друге місце боротьба введеться між правою "Партією свободи" та "Соціал-демократичною партією", очолюваною чинним канцлером Крістіаном Керном.

Вибори в нижню палату парламенту Австрії проводяться достроково у зв'язку з тим, що в травні цього року розпалася урядова коаліція у складі "Соціал-демократичної партії" і "Австрійської народної партії".

Як повідомлялося, члени "Австрійської народної партії" обрали голову МЗС Себастіана Курца своїм новим лідером після того, як Райнхольд Міттерленер склав повноваження голови АНП і віце-канцлера. Курц одразу ж заявив про необхідність провести дострокові вибори у зв'язку зі зміною керівництва однієї з правлячих партій.

"Австрійська народна партія" спільно з "Соціал-демократичною партією" формує парламентську коаліцію. Зміна керівництва партії відбувається вже вчетверте за останнє десятиріччя.