UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Австралії вперше єпископом стала жінка

Сара Макнейл буде курирувати королівську комісію з питань сексуального насильства щодо дітей.

Мешканка австралійського міста Графтон (штат Новий Південний Уельс - ред.) Сара Макнейл стала першою жінкою в країні, обраною на роль єпископа. Головна проблема, з якою їй було доручено розібратися, - це сексуальне насильство щодо дітей.

Попередник жінки єпископ Кіт Слейтер з цим впоратися не зміг, а точніше, не захотів. На австралійця неодноразово надходили скарги, що він ігнорує інформацію про жорстокість, яка панує у дитячому притулку при відділенні єпархії в місті Лісмор.

Незважаючи на те, що представники англіканської церкви в Австралії завжди ставилися лояльно до призначення жінок на ті чи інші посади, Сара Макнейл стала першою представницею прекрасної статі, що отримала такий високий церковний пост. Відтепер вона 11-й єпископ міста Графтон. Жінка тут же очолила королівську комісію з питань сексуального насильства над дітьми.

"Єпархіальній комісії потрібні люди з добрим серцем", - так прокоментувало керівництво церкви призначення Макнейла на таку важливу посаду.

Нагадаємо, в Ірландії у жовтні в сан єпископа Англіканської церкви було також вперше зведено жінку.

Англіканські церкви в Уельсі і Шотландії також мають право висвячувати жінок в єпископи, однак поки такого прецеденту не траплялося. Генеральний синод Церкви Англії в 2012 проголосував проти висвячення жінок в єпископи.

У Швеції єпископа Антьє Якелен обрано головою церкви, вона стала першою в історії жінкою, яка зайняла цю посаду. !zn

Читайте також:

Ватикан відсторонив від справ єпископа, який надто розкошує

Новий Папа Римський був вихованцем священика УГКЦ

Ватикан просив не повідомляти про випадки педофілії до поліції