UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Австралії почали випробування нового виду вакцини проти COVID-19

Вчені припустили, що вакцина може бути ефективнішою, аніж AstraZeneca та Pfizer. 

В Австралії дослідники почали клінічні випробування нового типу вакцини проти COVID-19, яка буде вводитися в організм за допомогою назального спрея, повідомляє Голос Америки.

Незалежний комітет з етики Австралії схвалив початок досліджень, а вчені з компанії Nucleus Network (місто Брісбен) припускають, що нова вакцина може виявитися більш ефективною в порівнянні з препаратами AstraZeneca та Pfizer. Крім того, на вакцинацію зможуть наважитися багато людей, які бояться ін'єкцій.

Відзначимо, що в країні вакцінація проходить повільними темпами в порівнянні з іншими країнами. Основною причиною є проблеми з поставками препаратів. Також спостерігаються недоліки планування з боку державних органів і нерішучість самих австралійців, "заспокоєних" відносно низьким рівнем зараження коронавірусом в країні. На даний момент в Австралії схвалені для використання дві вакцини проти коронавірусу - це AstraZeneca і Pfizer.

Медичний директор Nucleus Network доктор Пол Гріффін говорить, що в той час, як вже існуючі вакцини в основному захищають людей від ускладнень COVID, австралійський препарат націлений на зниження ризику зараження. Вакцина у вигляді назального спрея стане доступна пацієнтам орієнтовно через кілька років.

"Основна перевага полягає в тому, що, коли ми вводимо вакцину тим же шляхом, по якому в організм потрапляє патоген або вірус, це підсилює ефективність. І, як ми сподіваємося, фактично запобігає проникненню вірусу", - каже Гріффіна.

Читайте також: Сотні лікарів в Індонезії захворіли на коронавірус після вакцинації Sinovac. Цією вакциною масово щеплюють українців

Нагадаємо, що американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. тим часом розробляє таблетки від коронавірусу. Дослідники кажуть, що препарат з'явиться в продажу до кінця поточного року.