UA / RU
Підтримати ZN.ua

В авіакатастрофі А320 загинув Олег Брижак - оперний співак українського походження - ЗМІ

Олег Брижак був вихідцем з СРСР і служив протодияконом Української православної церкви в Німеччині

Олег Брижак був вихідцем з СРСР

У катастрофі літака Airbus А320 авіакомпанії Germanwings загинув відомий бас-баритон Німецької опери Олег Брижак.

"Німецька Опера в Дюссельдорфі/Дуйсбурзі сумує про басі-баритоні Олега Брыжаке. Він став однією з жертв катастрофи рейсу U49525", - написав у своєму Twitter журналіст видання Bild Гонне Гарлинг.

Співак повертався рейсом Germanwings з Барселони, де виконував партію Альбериха в опері Ріхарда Вагнера "Зігфрід".

"В особі Олега Брижака ми втратили чудового виконавця і прекрасної людини. Ми вражені", - сказав генеральний директор оперного театру Крістоф Майєр.

У серпні минулого року Олег Брижак розповів в інтерв'ю Deutsche Welle, що його батько був українцем. Тоді співак зазначив, що йому дуже важко спостерігати за подіями в Україні. "Мені дуже боляче спостерігати за подіями в Україні. Мій батько був українцем. У момент початку війни і входу німців в Україну йому було 15 років. Його вивезли до Німеччини на примусові роботи. Він вижив лише для того, щоб після визволення Червоною Армією стати "ворогом народу" і "зрадником", і провести 25 років в казахстанському ГУЛАГУ. В цьому таборі, на поселенні, я і народився", - сказав тоді Брижак.

Олег Брижак був вихідцем з СРСР і служив протодияконом Української православної церкви в Німеччині. Народився в Казахстані в 1960 році. У 1979 році закінчив Карагандинское музичне училище по класу баяна, а в 1984 році - Алма-Атинську консерваторію по класу вокалу. З 1986 по 1989 рік був солістом Челябінського і Львівського оперних театрів. З 1991 року жив у Німеччині.

Пасажирський аеробус A320 німецької авіакомпанії Germanwings зазнав аварії 24 березня в районі французького міста Барселоннет в регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег. Літак летів з Барселони в Дюссельдорф. За інформацією французьких властей, всі 150 осіб, серед яких 144 пасажири і шість членів екіпажу, що знаходилися на борту, загинули. Уряд ФРН поки не має відомостей про точну кількість громадян Німеччини серед жертв катастрофи.